AR effecten
voeg je toe
in ons CMS systeem

Wat is Augmented Reality?

Augmented Reality is een live beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegd door een computer, op basis van beeldherkenning. Via een applicatie die op je telefoon of tablet draait wordt er over het beeld van je camera een laag gelegd met extra informatie over datgene waar je de camera op richt.

Deze laag kan bestaan uit verschillende toegevoegde elementen met bijvoorbeeld extra informative over een product of organisatie. Met behulp van de beeldherkenning wordt er voor gezorgd dat de toegevoegde informatie op een intuïtieve manier kan worden weergegeven en er ook interactief mee kan worden omgegaan door de gebruiker, door het doorklikken naar een website of webshop.


Toepassingsmogelijkheden

Om te beginnen is Augmented Reality een unieke, innovatieve beleving die totaal anders is dan de normale beleving die een gebruiker heeft. Het onderscheidt uw bedrijf van andere bedrijven. Daarnaast is het door middel van AR mogelijk om additionele informatie weer te geven over een product in drukwerk. Ook biedt AR vele mogelijkheden om de off-line en online wereld met elkaar te verbinden en snel en direct in contact te komen met uw klanten, door de diverse call-to-action mogelijkheden.

Om een paar voorbeelden te noemen van de AR mogelijkheden in drukwerk:

een 3D beeld van uw product die van alle kanten bekeken kan worden
een animatie (al dan niet in 3D)
een bedrijfsfilm of productpresentatie
een pagina van uw website
een interactieve contactpagina met diverse buttons
een foto-carrousel waarmee men door een selectie van uw producten kan ‘swipen'
technische data van een auto of machine
een speciale dag-/week-/maand-aanbieding

En het blijft niet alleen bij het tonen van deze content: door het ‘tappen’ op de verschenen informatie kunt u de gebruiker bijvoorbeeld direct naar uw webshop of webpagina leiden, u een mail laten sturen, naar Facebook leiden waar men uw bedrijf of product kan ‘liken’, laten bellen, bestanden (folder, brochure, productinformatie) downloaden, etcetera.

Content

Interactieve knop

Klik de knop aan op het mobiele device om naar een website te gaan, een PDF te downloaden, een email te sturen of iemand direct mobiel te bellen bijvoorbeeld.

Virtuele knop

Een virtuele knop is een knop in het drukwerk zelf waar eenzelfde soort interactie als bij een interactieve knop gekoppeld kan worden.

Audio voiceover

Een audio bestand in bijvoorbeeld de vorm van een voice over kan afgespeeld worden om meer uitleg te geven over uw product of dienst.

Augmented video

Een augmented video is een stukje film die echt in het drukwerk zelf wordt afgespeeld en dus niet gewoon fullscreen in het mobiele device. Natuurlijk kan dat ook maar augmented video geeft een ongelofelijke indruk bij uw doelgroep!

2D/3D animatie

Op maat kunnen wij 2D of 3D animaties maken met interactie en audio die augmented zichtbaar worden op uw drukwerk.

Foto Caroussel

Wil je meer afbeeldingen laten zien op een bepaalde plek? Dan is een foto caroussel de oplossing. Laat uw gebruikers door uw foto's bladeren door simpelweg over hun scherm te 'swipen'.

2D afbeelding

Een 2D afbeelding tonen op uw drukwerk klinkt misschien niet bijzonder, maar de mogelijkheden zijn eindeloos.

3D Modellen

Met name het tonen van een 3D model op drukwerk kan een spectaculair effect geven. Vanaf de Medium-package App heeft de gebruiker hierbij ook de mogelijkheid om middels ‘pinchen’ (een knijpbeweging op het scherm) in te zoomen op het product en het product te laten roteren op het scherm.

Wij kunnen van uw product een 3D model maken, vaak al tegen geringe meerprijs. Deze prijs is uiteraard afhankelijk van gedetailleerdheid, grootte en bruikbaarheid van aanwezige bestanden. Ook zijn er online vele 3D modellen te koop die met soms kleine aanpassingen gebruikt kunnen worden.

Naast het tonen van 3D modellen is het ook mogelijk 3D animaties te tonen, deze kunnen wij ook geheel voor u ontwikkelen.